Tuesday, February 19, 2008

Londra si ziua mea

Ca sa-mi petrec ziua un pic altfel decat chef in Ema (Ro) sau in alt bar (Fin), am plecat la Londra (UK) sa-i vizitam pe Alin si Flavia. Evident Ryanair o facut tot posibilu sa ne ofere un pret bun la zbor. Insa nu prea se ocupa de bagajele pasagerilor. Aici se poate vedea banda rulanta pe care aterizeaza bagajele in Tampere, se termina brusc... in haos...
Am ajuns acolo si a doua zi am pornit la vizitat marea capitala. Primul obiectiv Madame Tussaud's. Am vrut sa-mi fac poze cu toti actorii pe care-i cunosc, insa 2 din cei 4 nu au statuie acolo (John McClane, cel care e greu de ucis... da' greu de tot si... marele Steven Seagal la care vroiam sa-i aplic ultima schema de aikido ce am invatat-o). In schimb Terminatoru si Rambo (sau Rocky, cum il mai cunosc unii) erau acolo prezenti la datorie. Surpriza insa la coada, care afara parea mica. Dupa 10 min ajungem la primul semn care ne avertizeaza ca ar fi fost bine sa avem la noi cola si/sau o bere. Optimismul m-a caracterizat intotdeauna asa ca imi vad de drum, putin imbarbatat si de barbatul de culoare (neagra) care tragea cu ochiul in bagajele oamenilor (a se citi paznicu')
Dupa 45 de min imi vine sa scot pistoletu si sa imi fac loc mai in fata. Un francez reuseste fara pistol, insa cu toata familia, purcel si soricel. Cum oile doar stateau la coada, il trimit eu frumos in spate de unde venise.
Cu greu intram si incep cautarea actorilor cunoscuti (nu neaparat preferati, aici nu ma refer la Steven). Primu imi iese in cale Terminatoru'
Despre Rambo pot doar sa va spun ca dupa intalnirea cu mine i-o fo' foooarte greu sa mai salveze America. E=mc2 E=mc2 E=mc2 E=mc2 E=mc2
E=mc2E=mc2E=mc2E=mc2E=mc2E=mc2E=mc2 gata?
Jimi, cu o chitara magica si o mana mai putin priceputa pe coarde. Daca o ating, poate se ia.
No, dupa muzeu' asta tre neaparat sa vad lucrurile alea pentru care Londra-i cunoscuta, ca data viitoare cand mai merg sa ma pot concentra pe altceva. Tower of London.
Castravetele vazut din Tower Bridge.
Cea mai cautata piscina din Londra...
Tower Bridge pe sub care nu trecea niciun vapor la ora aia.
Marele Ben cu zoom
London Eye pe inserat
Casa in St. Albans in stil Tudor(ian?) adica indoita (de varsta) deasupra intrarii.
Catedrala din St. Albans
Aici cica i cel mai vechi pub din Anglia, care l-o avut o noapte si pe Oliver Cromwell. Aici (in UK adica) se bea o bere de-i zice "ale" si e neacidulata. Niciun barman nu se gandeste ca-si va maximiza profitul daca nu umple "pint"-u pana sus. Da' sus!
Lacu de langa bar, care-i intr-un parc fain, imens si plin de pasari care de care mai faine si mai interesante.
Alin s-o facut mare bucatar (cu o carte langa el, da' totusi). Aici i ton (din care am mancat si mi-o placut) cu cartofi si broccoli si sos cu suc de lamaie, usturoi si busuioc. As mai manca daca mi-ar mai face o data.
Ca sa nu plecam fara sa fi gustat, ne-o gatit si un mic dejun englezesc
Aici is in fata casei si ma uit la noul meu ceas in stil englezesc, cu lantisor. Mai trebe sa-mi cumpar costum, palarie, pantofi, parpalac... frizer, barbier si poate devin... Mr.Bean.
Aici lucreaza Alin, locu se numeste Rothamsted si e cel mai mare institut de cercetari agricole din UK si cel mai vechi din lume.
Ghioceii cresc pe marginea strazii si in parcuri. Nu-i cine sa-i rupa (stiti la cine ma refer) decat un nesimtit de pletos (precizez ca nicio specie de ghiocel nu a fost ranita in timpul filmarilor)
Si e foarte adevarat ca a venit primavara. Cel putin aici in locu asta. Nu?
Asta-i orasu lor si e 100% englezesc, fara blocuri si cu masini care circula gresit. Sau nu?
Ma bucur tare ca i-am vizitat si îi astept si pe ei in vizita. Si nu numai pe ei.

1 comment:

Anonymous said...

La multi ani, Radu.