Sunday, March 18, 2007

Concert in Hämeenkyrö

Joi am dat peste Lasse, cu care incercam acum sa facem o trupa de black metal. Vineri avea concert cu cealalta trupa, M.W.G. intr-un sat la 30km. Imi exprim dorinta de a merge si se rezolva. Asa ca vineri ne imbarcam intr-un Opel Vectra '89 cu remorca. Mergem sa luam echipamentul inchiriat de ei pentru concert: amplificatoare, boxe, mixere, etc. Spera sa-si recupereze macar banii astia. Eu ma tot intreb, sat mic, putini oameni, si mai putini care sa asculte metal... cum sa scoata banii?









In fine, dupa o calatorie placuta cu muzica metal, nu radio sau alte sunete facute pentru urechile tuturor, nu si pentru ale noastre... ajungem si ne apucam sa instalam "scena".









Dupa mai multe ore, totul e gata si deja am avut parte de prestatie doar pentru mine (soundcheck). Basistul lipseste, el tocmai venea in permisie din armata.









Vine si vremea sa mancam ceva, asa ca mergem la supermarketul din mini-orasul Hämeenkyrö si luam pizza. Apoi ne urcam in alte masini si mergem acasa la Lasse. Asta locuieste in padure la vreo 8km de centrul satului. Vecinii nu se vad. Doar brazi. "Liniste, aer, apa, verdeata, pasarelele ciripesc..." (Toma Caragiu - Un alpinist convins, pentru cunoscatori). Doar muntii lipsesc. Au locul de repetitii in casa asta si trebuie sa spun ca au mai multe scule decat avea ultimul studio la care am repetat in Cluj-Napoca. Si exact acelasi fel de statii de chitara si de bas, 2 seturi de tobe, mult mai multe cinele, 2 pedale duble Tama Iron-Cobra, mixer... loc destul... sauna. Si asta e o trupa necunoscuta.
Aici sunt cu Lasse si Krista la o ţigară pe târnaţ.









Urmeaza concertul, publicul mi se pare extrem de putin, exact cum ma asteptam. Pana se incalzeste atmosfera, toti stau jos si se uita.









La un moment dat canta un cover dupa Metallica - Whiskey in the Jar si vocea lui Lasse suna foarte bine. Printre piesele lor, fac mai multe cover-uri dupa WASP, Amorphis, Scorpions etc. si suna bine, ma intreb de ce nu canta intr-un loc mai mare... inca nu au demo inregistrat la calitate corespunzatoare. Sunet decent nu ajunge in tara asta.







Chitaristul isi face singur chitarile, din lemn... se pare ca e o pasiune pe aici. Uitati-va ce bine arata chitara asta.









Totul se termina si gasim un tip ce ne duce acasa cu masina lui. Da, masina. Semnul de pe capota spune multe. BMW325i - 192CP... sa va mai zic?









Pana acum am reusit sa ajung acasa cu masina, oriunde am fost plecat.
Urmeaza o noapte cu Norther. Abia astept sa dorm sa pot sa ma bucur si de seara urmatoare.

1 comment:

Anonymous said...

ba , ce-ar fi sa va mai fac io niste texte de black metal gen "crucified on a wall dies Bartha"