Wednesday, March 23, 2011

NATO vs. Lybia

Decizia CSAT imi aduce aminte de bancu ăla cu tancul Albaniei. Fac națiunile chetă de armament, toți dau zeci, sute, mii de tancuri, Albania vine cu 1 tanc. Zic ăstia mari: ba baieti, hai nu fiți ciumegi, așa nu se poate, dați și voi mai multe, uite la Franța câte a dat... Se aduna capii armatei albaneze, se sfătuiesc o ora, iar apoi vin cu decizia: bine, vi-l dam și pe celalalt...

Cam așa e și cu noi acum. Avem 3 nave de razboi, și anume 2 fregate luate la mâna a doua. Una am dat-o.


Daca ăia mai cer, ce facem? Bine, v-o dăm și pe cealaltă. Ghici ce fac cu a 3-a?

A 3-a e dricul Mircea... ăăăăăăă... bricul Mircea... Pe asta vi-l putem trimite -înapoi în timp- în lupta cu Piratii din Caraibe!
Pentru necunoscători ca mine... BRIC1, bricuri, s. n. Navă cu două catarge, cu pânze pătrate și bompres, uneori și cu motor, folosită în trecut în scopuri militare. – Din fr. brick. (http://dexonline.ro/definitie/bric) 

P.S.: avem și un submarin? Delfinul sau Albatros sau cum îl cheamă? Diesel! Incepe să mă impresioneze arsenalul de care dispunem și care mănâncă atâția bani din buget. Probabil ai putea și speria vo 2-3 țestoase cu el. Țestoase!

4 comments:

Wolfdance said...

http://www.worldwar2.ro/arme/?language=ro&article=249

într-un comentariu scrie ca foloseau iepuri ca sa stie cand se termina oxigenul.

Pita said...

Ce vrei bai... suntem o natiune pacifista. Si apoi la ce ne trebe nave ca si asa singuriinostri dusmani is ungurii si aia n-au nici (macar) mare. Cu aia ne batem cu IAR-urile :D.

Gabi said...

Bricul Mircea - un fel de Black Pearl a Romaniei si Base un Barbarossa chel :))

Wolfdance said...

@Pita
ungurii n-au mare, dar o au mare -conform acestui site http://www.targetmap.com/viewer.aspx?reportId=3073 ;)