Tuesday, February 15, 2011

Ce-a fost n-o sa mai fie

Nu ai avut un moment in viata in care sa zici: ba, as vrea ca viata mea sa se opreasca in stadiu asta, sa fie tot asa, sa nu se mai schimbe nimic?

Nu ti se pare ca viata-i tot mai complicata, oricat de simpla se zice ca ne-o face tehnologia asta? Mai demult trebuia sa stii sa faci focu si sa belesti un iepure ziua, iar noaptea... Acuma-i mult mai complicat: coboratul unei pante costa sute de euro=ski, c++, telefoane, butoane sau touch screen, blog, wireless sau cabluri, sens giratoriu, panouri solare, linux kernel, microunde, facebook, macrofoane, televiziune 3d (realitatea ce bai are?), masini cu multe butoane, senzori de miscare, wiki, airbag, jocuri "pe calculator", HDR, LCD, GPS, ETA, TBA, NAB, WAD, XML, holograme, teleportare (sau nu inca?) etc. parca nu iti ajunge o viata sa le inveti pe toate! Am si uitat cand am scris ultima oara cu un stilou.

Stai si te intrebi oare cum e mai bine? Sa ai acces la toata informatia asta si sa mori asa de destept ca stii apasa pe toate butoanele alea si stii de la ce vine L.A.S.E.R.? Sau sa vanezi ratze si sa le sucesti gatu, sa le jumulesti si apoi sa le pui intr-o supa? Uitandu-te asa in spate, unde si cand ti-ar place sa traiesti?

Mie cred ca nu mi-ar place nicio perioada din cele ce au fost si sunt, dar cred ca as putea descrie lumea in care as vrea sa traiesc.

7 comments:

Traian Brad said...

Fii serios mexicane, toate alea din ce zici tu sunt bune. Te-ai cam saturat tu de ele probabil. Dar iti trece. Ce-i rau in tara asta... sunt multe si mi lene sa le descriu :)) Gata sunt si eu deprimat acuma ca mi-am adus aminte.

Anonymous said...

:)) man daca stii sa belesti iepurele si iti place poti sa mergi intr-o gramada de locuri pe planeta asta unde poti sa iti imaginezi ca traiesti in vremurile alea pline de nostalgie din ep de piatra si nu o sa te bata nimeni la cap. doar ca acolo tre sa iti cari singur schiurile in spate ca nu e telescaun :))
vali

Anonymous said...

Ma...ai dreptate cu toate alea, si ai putea continua lista ani de zile sa tot scrii. Da' pana la urma, ce trebuie sa sti despre sistemul asta complicat, complex si complet vulnerabil e atat cat ai nevoie sa sti: tehnic, cat te ajuta sa castigi o paine, si teoretic, cat sa sti de ce sa te feresti. In rest, sti cum zicea nenea Einstein: "Lumea nu trebuie inteleasa, trebuie doar sa iti gasesti locul in ea". Gaseste ceva ce iti place, si fa. Caci tot restul e doar zgomot de fond...Sunt destui care inca mai scriu cu stilou, care inca mai citesc carti tiparite, care nu sunt disperati dupa bani fara sa stie de ce (aka agenti marketing/brokeri.etc.), care au o viata simpla si sunt fericiti, si sunt destui care sunt fericiti si nu au calculator...

Anonymous said...

hmm...ce se intampla? ai devenit mai intelept? cu toate ca nu ti s-a albit paru in cap :) pai zic si eu: ai fi in stare sa renunti macar la televizor stiind ca acesta, in cantitate mare de vizionare, poate dauna creierului uman? Daca un specialist ar spune ca televizorul ar putea sa stopeze informatiile importante, ai mai putea sa privesti ore intregi la el? suntem cu totii dependenti fara sa vrem poate si tre facut ceva sa omoram aceste dependente. Eu l-as cita pe Petre Tutea, nu pe Einstein: 'Fără Dumnezeu omul rămâne un biet animal raţional şi vorbitor , care vine de nicăieri şi merge spre nicăieri'. Bafta

Ady Bery said...

La mulți ani, frățicăăăă! Un lucru bun învățat de la tine: niciodată nu e prea târziu pentru ceea ce-ți place! Io de-aci încolo-s moș, da cred c-am găsit și soluția la ceea ce spui tu: downshifting. Din păcate în românica nu o să țină mult timp de-aci înainte.

Anonymous said...

de unde vine l.a.s.e.r???
si da, ai dreptate, lumea involueza mai degraba, decat sa evolueze. ne dezvoltam tehnologia, masinile, etc dar nu ne mai ocupam de noi, de oameni in general, de sufeletele noastre. devenim si noi niste automatisme, ceva mecanic.
parerea mea....

ggl said...

La mulţi ani mă. Te-am sunat dar mi-a răspuns o doamnă-robot. Probabil că nu am numărul bun.

Alexandru Vlad zice într-o carte de-a lui că tehnologia ne-a transformat în cosmonauţi pe propria noastră planetă.